Femeile de Marti despre La Maison du Savon de Marseille

 

LA MAISON DU SAVON DE MARSEILLE

WRITTEN BY FEMEILE DE MARTI
PHOTOS BY NADYA GLO

 

DESPRE CINE VORBIM?

La Maison du Savon de Marseille a venit în premieră în Republica Moldova,  debordând de arome provensale, tradiție și calitate.

Prin produsele sale autentice, naturale, tradiționale și unice, brandul aduce sudul însorit al Franței în Moldova - romanticul Provence. Provence e despre Mediterană și Alpi, Marsilia și portul plin de glume, parfum, măslini și migdali, oameni cu chip însorit și mare dragoste pentru darurile naturii. Dacă e să intrăm „în bucătăria” La Maison du Savon de Marseille, atunci cifrele vorbesc de la sine. Brandul este prezent în peste 50 de țări din: Europa, Africa de Sud, Asia, America de Nord, dar renumit în toată lumea. Sunt peste 15 ani bogați de experiență pe piață, cu o reputație de secole (produs regal de pe timpurile regelui - soare, Ludovic al XIV) Peste 40 de magazine în toată Franța își bucură băștinașii, dar și turiștii… Iar în întreaga lume numără peste 200 de magazine, oh la la!

800 de tipuri de produse propuse de brand, e mult sau puțin pentru voi? :)

SAVON DE MARSEILLE

Deja din denumirea brandului intuim că merge vorba mai întâi de toate de veritabilul și inegalabilul săpun de Marsilia. Vorba maestrului savonier Michele, care  mai bine de 30 de ani are grijă de fabricarea săpunului de Marsilia: „Un săpun autentic de Marsilia poate fi fabricat după rețeta tradițională de Marsilia, doar în Marsilia și doar de un marsiliez” :)

În Franța există doar 4 producători cu drepturi de fabricare a săpunului de Marsilia, uniți în Uniunea Producătorilor de săpun de Marsilia. Din motiv că acest săpun se falsifică la scară largă în lume, ei au creat ștampila producătorilor de săpun de Marsilia, care trebuie să fie prezentă pe produsul autentic.

Simbolul săpunului de Marsilia este cubul de 300g, însă brandul propune acest săpun sub diferite forme: cub mic de 100g, Savon Grand Mere - săpunul bunicii, fulgii de săpun și chiar blocuri de 17 kg din care se oferă săpun la kg!

La ce e bun? Păi bine, la de toate. Are doar 4 ingrediente în compoziție (72% uleiuri vegetale, sare marină, sodă și apă) și se descurcă de minune la duș, spălat pe mâini, menaj prin casă, spălat animale de companie, spălat vase și… haine! Din fulgii de săpun se creează simplu și ușor detergent lichid pentru rufe. Econom, ecologic și eficient.

SAVON DETACHANT

Un derivat al săpunului de Marsilia, care nu lipsește din arsenalul gospodăriilor franceze este săpunull Detachant, nemilos cu petele de orice fel! Fie că sunt pete de grăsime, sos de roșii, vin, cafea sau ceai, ciocolată, ori de iarbă, ruj, sânge, cerneală… și lista poate continua - pas de problème! Printre francezi i s-a dus vorba c-o fi magique! Și mai pui că are compoziție pur vegetală, 100% naturală, e biodegradabil deci prietenos cu mediul în care nimerește, hipoalergen, deci potrivit mai ales pentru hăinuțele bebelușilor! 

LESSIVE MAISON - DETERGENT RUFE

Și ce facem după scoaterea petelor încăpățânate? La necesitate, punem hainele în mașina de spălat, folosind un detergent lichid care întrunește aceleași valori: ecologic, hipoalergen și natural. Aici vine în ajutor fie detergentul lichid creat acasă din fulgii de săpun de Marsilia, fie detergentul gata preparat, Lessive Maison!

SAVON NOIR 

Din gama îngrijirea casei și grădinii face parte săpunul negru de Marsilia, care e lichid și deloc negru la culoare :) Are peste 15 utilizări, pentru care va trebui să dedicăm un articol separat :)

Săpunul negru 100% natural este alternativa ecologică și economică la produsele de curățare chimice comerciale.

1. Spală podeaua și gresia

2. Degresează blaturile

3. Curăță și degresează vasele

4. Curăță și lustruiește arama și argintăria

5. Curăță geamurile

6. Curăță și întreține articolele din piele

7. Îndepărtează petele de grăsime de pe haine

8. Curăță și degresează grilele pentru grătar

9. Îndepărtează funinginea din șemineu

10. Spală interiorul și exteriorul mașinii dvs

11. Curăță și îngrijește periile și pensulele

12. Îndepărtează petele de vopsea de pe haine

13. Salvează plantele tale de paraziți

14. Spală animalele de companie

15. Înlocuiește un detergent universal!

La recette? 

Pentru spălarea suprafețelor din interior, exterior - turnați 3 litri de apă fierbinte peste 2 linguri de săpun negru lichid de lavandă sau citrice într-o găleată și spălați suprafațele în mod obișnuit.

Pentru îngrijirea arbuștilor și florilor:

Amestecați 3 linguri de săpun negru cu 1 litru de apă fierbinte. Pulverizați pe plante.

 

SĂPUNUL DE ALEP

Săpunul care datează din anii 2500 înainte de Hristos. Cel mai vechi săpun din lume, 100% natural, strămoșul săpunul de Marsilia! Conține doar ulei de măsline, ulei din semințe de dafin, sare, sodă și apă. Renumit pentru proprietățile sale terapeutice asupra pielii, săpunul o tratează și hidratează în același timp. Procesul de pregătire și uscare a săpunului durează 9 luni, perioadă necesară pentru conturarea proprietăților sale dermatocosmetice. Maroniu la exterior, odată secționat, va prezenta în toată splendoarea interiorul său de un verde smarald!

Rutina anti-acnee!

Regula numărul 1 este să-ți asculți pielea. Săpunul de Alep este grozav, dar nu în fiecare zi. Începeți utilizarea lui o dată la două zile, doar seara, finalizand rutina de îngrijire cu o crema cu lapte de magarita, de exemplu. Adaptați ritmul de-a lungul zilelor și zilelor și rezultatelor primite.

Alegeși săpunul de Alep cu 30% ulei de dafin. 🌿 Compoziția sa în întregime vegetală nu înfundă porii și proprietățile sale curative reduc și partea inestetică a acneei.

SĂPUNURILE PARFUMATE

Provence-ul și artizanatul merg mână-n mână! 

Peste 80 de arome din Grasse, capitala mondială a parfumului, îmbogățesc săpunurile artizanale parfumate, prezente pe un perete de săpun, în magazinul La Maison du Savon de Marseille în Moldova. Gurmande, citrice, condimentate, florale, lemnoase, cu mesaje dedicate, săpunurile artizanale sunt o adevărată aromaterapie. Odată ajunși în preajma magazinului, cu siguranță veți fi ademeniți înăuntru de aromele îmbătătoare. 

Sunt deosebite grație compoziției lor excepționale, fiind îmbogățite cu unt de shea și ulei de argan 100% bio🌿 - ingrediente bogate în antioxidanți, vitaminele A, D, E, F. Atât îi trebuie pielii noastre ca imediat după spălare să rămână catifelată, hidratată și protejată. 

Senzație de uscăciune? Necesitate de a pune imediat cremă pe mâini? Non. Pas! Uitați de asta!

Și când credeai că nu mai ai ce povesti, zicem doar că procesul de îngrjire începe cu un săpun bun, dar continuă cu produse cosmetice alese cu minuțiozitate, citind atent compoziția lor de pe etichete. Cinci game complete de cosmetică de îngrijire sunt prezente la raft, pentru a vă menține, contura și prelungi frumusețea!

A bientôt!