Adevăratul săpun de Marsilia

Cum să recunosti adevăratul săpun de Marsilia

Termenul „Săpun de Marsilia” nu este o denumire protejată. Este dificil pentru consumatori să distingă adevăratul săpun de cel fals printre produsele vândute pe piată.

Unele asa-numite săpunuri „Marsilia” nu sunt produse în Provence. În plus, contin grăsimi animale si aditivi chimici.

Pentru La Maison du Savon de Marseille este primordial să păstreze reteta traditională 100% vegetală a săpunului de Marsilia autentic. Din acest motiv, am construit un parteneriat strâns cu Savonnerie du Fer à Cheval pentru gama sa de săpunuri de Marsilia autentice fabricate în Provence.

Această autenticitate este garantată de eticheta „Săpun de Marsilia” creată de Uniunea Profesionistilor de Săpun de Marsilia, o asociatie creată în 2011 menită să apere, promoveze si să facă cunoscut săpunul autentic de Marsilia.

Label UPSM Savon de Marseille

Eticheta „Savon de Marseille” este emisă de Uniune doar companiilor situate într-o anumită zonă geografică, respectând un proces de fabricatie definit. Companiile sunt verificate anual în timpul unui audit.

Un săpunt de Marsilia trebuie să îndeplinească 3 criterii simple: 

1. Maxim 4 ingrediente în compozitia sa:

- Exclusiv uleiuri vegetale. 

- Sodă

- Apă

- Sare marină

2. Fabricarea sa în 5 pasi-cheie

Saponificarea: Uleiurile vegetale (minim 72%, garantat) si soda obtinută din sare marină, sunt amestecate si aduse la fierbere în ceaune mari

Lesiere: Această operatiune constă în adăugarea unui detergent sărat foarte dens pentru a provoca excesul de sifon fundul cazanului.

Gătit: transformă grăsimea în săpun prin adăugarea de detergent concentrat de sifon.

Spălare: Pasta de săpun este rafinată prin spălare.

Lichidare: O ultimă spălare cu apă limpede aduce săpunul în starea sa naturală. Apoi supranată săpunul neted si pur care îi face reputatia. Aceste operatiuni diferite durează între o săptămână si zece zile.


3. Originea sa geografică

Întreaga noastră gamă de produse este fabricată în Marsilia.